lawide.blogg.se

Join the dark side - we got sass

Skakad, inte störd

Kategori: YouTube

 
Det här är den bästa videon som existerar, den må vara mer eller mindre verklig, men kul är den.
 
Jag antar att de har tröttnat på att vi härmar dem.
 

Hade förövrigt årets WTF-moment alldeles nyss. Upptäckte att Robbie Williams är lika gammal som Håkan Hellström, alltså född -74. Jag trodde han var 50+, men där hade jag fel. Fick bokstavligen talat plocka upp min hacka från backen och skruva fast den igen.
 
Ciao
- Linnéa x

Infinite.

Kategori: Movieslikejagger

I fredags smällde det. ÄNTLIGEN fick jag sett Perks of Being a Wallflower. Filmen som har varit så sjukt efterlängtad, jag har väntat på den sen jag var 16, vilket snart är tre år sedan (!). *ÅNGEST*
 
Slog till på stort med lösgodis, något jag inte har ätit sen dinosaurierna strövade fritt på jorden. Eller inte sen 2012 åtminstonde...
 
Perks handlar om Charlie som precis börjat High School. Han är tystlåten och inåtvänd, men han lär känna två sistaårselever som får honom att komma ut ur sitt skal. Det är en underbar film, och det är en utav de få filmer där jag faktiskt kan säga att filmatiseringen gör boken rättvisa. Om handligen inte når en på något plan, då har man ett hjärta av sten inget hjärta. Punkt. Jag lämnar er med två klipp från filmen, och en stark rekommendation att se den!
 
 
 
 
Love always,
                                                                      Linnéa
 

Why I love them British people

Kategori: Allmänt

Några bilder från kvällens Brit Awards bara för att visa hur jädra chill britter är.
 
"You certainly feel ready"
 

Ändlösa sexuella skämt om en viss herre...
 
Perfection.
 
Sen kan vi ju inte glömma att en viss T-Swizzle var där. Hon betedde sig väldigt moget under sitt framträdande på grammygalan förra helgen... Var gött att se Harry visa sig en miljard gånger mognare idag.
 
För er som inte hängde med så hade Hazza och TayTay en kort, men omtalad, romans i slutet av förra året. Taylor var tillbaka i studion dagar efter uppbrottet... yes.
 

Jaja, det jag ville få sagt innan jag började min Haylor-rant var; britisk TV is da shiet. Nu ska jag schlafa.
 
-Linnea xx

Spott é fy

Kategori: Music Monday

Här under har ni en liveinspelning med Ed Sheeran, aka Ginger Jesus, och innan ni börjar tveka; Ja, jag vet, den är elva minuter lång, men tro mig, det är så värt att allt annat känns meningslöst. Pojken är så begåvad att man bara vill ge honom en stor, fet kyss och mata honom med piri piri kyckling hela natten lång! Så, kolla nu.
 
Nå, va tyckte du? Helt underbart. Jag vet...
 
Om du faktiskt tycker som jag, vilket du självklart gör, tycker jag att du ska gå hit och skriva upp dig på maillistan. Om du gör det får du en gratis, yes box GRATIS, EP med låten du precis hörde plus (hehe) två andra låtar... gratis är gott!
 


Som DJ Sparkle nämnde tar vi ju som sagt studenten (WOO-HOO!) om några månader, och låtlistan för flaket har ju påbörjats. När jag satt och kollade igenom vad folk hade lagt till, blev jag sugen på att göra min egna, ultimata flaklista. Den blev helt episk... det spårade inte alls ur *hosthost*. För er som har fyra musiklösa timmar, eller bara allmänt tråkigt, I PRESENT "ABSOLUTE FLAKHITS 13", THE PLAYLIST THAT MAKES DJs AROUND THE WORLD DROOL DOWN THER CHINNY-CHIN-CHINS!
 
 
Sheerio!
-Linnea xx

Jag talar lawideanska flytande.

Kategori: Allmänt

 
Okay så nu var lovet slut då. Nu väntar sista hektiska veckorna  innan studenten, då vi springer ut till friheten.Kan vi inte skippa dem och spola fram till frihets-delen istället? Nej? Inte det näe...typiskt.
Well, vad säger man? Ingen aning... Och vad gör man om man är en äkta Lawidare och inte hittar rätt ord att uttrycka sina känslor med?
 
 
 
... Just precis!
Man tar till antingen en uttrycksfull GIF, meme, video- eller som nu - en låt.
 
 
School?
AIN'T NOBODY GOT TIME FOR THAT!
 
-Dj Sparkle

New York Fashion Week - på ett annorlunda sätt.

Kategori: Allmänt

Läste precis en helt underbart rolig artikel om två killar som drar på en modevisning tillsammans - inget ovanligt där förutom att den ena är sten-hög på "acid-dosed Altoids mints" och langar skönaste kommentarerna och den andra dokumentera det hela.
 
 
Klicka på bilden för att läsa artikeln:
 
click! click! You must ckliiiiick on tha pic too get the acid kick!!
 
You didn't click? Oh you're a prick! 
 
Omgahwwd! Vad jag langar de fetaste rymsen.
 
Ja, jag vet. Det märks att jag har varit hemma förlänge. pga rabies (haha nä skoja - kan man ens få rabies?). Gud! vad rolig jag var nu... Nej, min brist på socialtumgänge (bortsett från katten) är pga något så ospännande som en helt vanlig svensson-förkylning. Förlåt kära läsare. Det tar kål på mig.
 
I neeeed tooo geeet the heeelll ouuut offff hereee!!
 
Hoppas ni har en mer spännande fredagskväll än vad jag har! 
skavlan med pärona?-När hände det senast? herregud...
 
Pusspuss
 
-I'm Still Dj Sparkle though

Haiku Sushi

Kategori: Allmänt

Var ute och åt lunch med min mor idag. Planen var att vi skulle äta Sopp- och tårtbuffé på Steinbrenner & Nyberg, men istället hamnade vi på Haiku Sushi, Göteborgs enda restaurang med sushiband! Man slår sig ner vid bandet och får sedan plocka på sig de bitar man vill ha, sedan betalar man för antalet tallrikar när man har ätit färdigt. Detta var något jag länge velat prova, och det var en riktig succé! Kalasgó sushi, inte det gamla vanliga man får i vanliga fall, utan nya roliga fyllningar och utseenden. Och det var väldigt trevligt att sitta där och se sushin tillagas, inspektera bitarna som åkte förbi, och slutligen bestämma sig för vilka man skulle sluka.
 
Hade ingen kamera med mig idag, men den följer definitivt med nästa gång!
 
För er som tycker detta låter som en spännande grej, men som är lite oroliga för att ni inte har rätta snitsen med pinnarna kommer här två tips:
 
1. Använd pinnen som ett spjut, och spetsa maten!
2. Om tips ett inte funkar och du måste använda fingrarna kommer här en liten mening du kan kasta i ansiktet på ev. viktigpetter som klagar på ditt bordsskick: Sushifanatiker hävdar att sushi ska ätas med fingrarna, in yao face.
 
- Linnéa xx
 

Jan Guillous Krönika om "nätbusarna"

Kategori: Allmänt

Oh the great Janne G har talat.. igen.. Verkar som om han kände sig lite bortglömd där i debatten om näthatarna som riktar sina elektroniska knytnävsslag mot kvinnorna. Man får ju en kännsla av att det parallellt med kvinnohatet pågår någon slags mobbning mot Janne G. Stackarn får inte vara med och leka :'(. Men är man en riktigt manlig man som vår käre Janne så tar man tag i det själv. Med båda händena. Slänger runt strålkastarljuset och står ensam att möta dessa barbarer!
 
Janne G : "Girls! Save yourself. I got this." 
De-förtrycktakvinnorna-som-inte-kan-klara-sig-själva gråter av lättnad och kastar sig om halsen på deras räddare: Omg thank's janne! Vad skulle vi gjort utan dig? Du är den enda riktiga mannen som finns kvar i Sverige sen vikingatiden.
Janne G, som precis käkat en hel påse med Risen och därför fått mörk, testosteron-drypande röst känner att han kan erövra världen, spänner sina manliga muskler, vänder sig mot nätbusarna och säger: "Kom igen nu småkillar, visa att ni har stake!" 
 
Näe men ärligt, jag tror jag talar för alla Sveriges kvinnor när jag säger : thank's Janne boy! Du har givit oss ännu ett gott skratt ;) puss på baby! 
 
(Artikeln finns: Här)
-Sparkle
 
 

Hjälp mig!

Kategori: Allmänt

Lyssnade på radion när de berättade att det under 15 dagar kommer att öppna en One Direction Pop Up Store i Stockholm, Vad är detta? Kanske ni frågar er, jo mina vänner det är en butik som bara säljer 1D-merch. 
 
Den 23 februari blir Sverige första landet i Europa att öppna detta himmelrike (eller helvete om man så vill).
 
Det faktum att jag sedan gav ifrån mig ett skri när jag insåg att jag skulle vara i Stockholm under samma period, är ju bara... DAMMIT, THIS WAS SUPPOSED TO BE A PHASE!!! 
Men har den här infektionen inte gått över än, lär den ju inte ha gjort det till dess, så jag kan ju lika gärna gå dit och köpa mina life-size cutouts av killarna och titta runt lite.
 
Well, I guess I'm screwed...
 

- Linnéa x

I am... Sassy Fierce.

Kategori: Allmänt

Kliver ut ur duschen, går mot mitt rum, passerar under brandlarmet... som börjar tjuta. Normala männsikor hade väl börjat fundera om det kanske är läge att hitta närmsta utgång. Jag, däremot, sätter på mitt bästa sassy face, säger "I'm Hot, Smoking Hot...", nickar nöjt för mig själv och går vidare.
 
 
 
 
Deal with it. 
- Linnéa xx
 
 

Gamla Stan

Kategori: Allmänt

Har börjat lovet med att dra på mig någon form av influensa;  feber, huvudvärk, allmän värk... Men det värsta av allt: Jag har ingen aptit, kan knappt äta en barnportion utan att det snurrar i magen. Dagens mat har bestått av en smoothie på banan och mjölk till frukost, och jag är inte ens hungrig. Eller jag är hungrig, men sen ser jag maten och är helt plötsligt proppmätt. Jaja, får se det från den ljusa sidan: Nu får jag kanske ett tjusigt "thigh gap"... ;) 
 
Har ägnat dagen åt att kolla på disneyfilmer och kolla igenom mina foton från i somras, hittade några från när jag var i Stockholm med några kompisar i augusti. Har suttit och tittat på bilderna och drömt mig tillbaka till ljumma kvällar, medans snön sakta dalar ner utanför fönstret. Jag saknar sommarljuset, värmen, och inspirationen till att plocka fram kameran!
 
 
 
- Linnéa
 

Oh, what's happened to me?

Kategori: Allmänt

Har prov imorgon, har inte öppnat boken än, och ärlig talat tror jag inte jag kommer göra det heller.
Jag ska inte påstå att jag var världens pluggis innan, men jag har i alla fall orkat läsa på till proven. Jag har brytt mig. Men på senaste tiden är det som att luften har gått ur mig, all ork, all motivation, allting är bara borta. 
Jag hatar mig själv för det, men alla försök att bättre mig är lönlösa. Det är som att min hjärna går på sparlåga, den klarar inte av att bearbeta det jag läser, det bara susar förbi. Så vad är meningen med att försöka? Det hjälper ju ändå inte. Jag kan lika gärna sitta här och vänta på att motivationen återvänder. För det måste den ju göra. Eller?
 
 
- Linnéa x
 
 

Haim I love you

Kategori: Allmänt

Jag är helt sold på de snygga systrarna Haim! De gör gryyyyyma låtar! Check 'em out guys!
Klicka: 
 
 
 
- hahah alltså Mick J. You may have the moves but baby ..
Åh gud, mitt hår, jag kör på naturlig wet-look idag, mums.....
Overload med gifar här. Hittade precis hur man gjorde - ja, ursäkta jag är eb (the pic says it all).
 
-Sparkle

I ain't sleeping

Kategori: Allmänt

Färgade mina ögonbryn idag med Depend
Och jag har en mössa vars färg kommer från svampar. Yes ni hörde rätt.. Läste rätt. Man kan tydligen färga garn med svampar. Organiskt och fint. Inte som mina bryn.
 
-Sparkle

LDN

Kategori: Music Monday

  
 
Bilder från när jag var i London hösten 2011.

Super Bowl 2013

Kategori: Allmänt

För er som missade det så gick Super Bowl av stapeln inatt. Kollade jag på det? Hell no! Orka sitta uppe hela natten för att kolla på amerikansk fotboll, jag fattar knappt vanlig fotboll! Men jag har däremot kollat igenom reklamerna och halvtidsshowen såhär dagen efter.
 
I år stog ju Beyoncé för halvtidsunderhållningen, två veckor efter sitt ganska omdiskuterade framförande av Star Spangled Banner under Obamas inauguration. För att vinna tillbaka den amerikanska nationen framförde hon ett medley av sina egna låtar uppbackad av ett "all-female band" och massvis utav dansande tjejer med ben som får alla osäkra tonårstjejer att gråta hejdlöst. Om man skall se till jublet på stadion tror jag att hon är förlåten, i alla fall delvis...
 
 
Även om Beyoncé stog i centrum var det något annat som blev den största snackisen; Destiny's Child's återförening. Ja, ni hörde rätt! Kelly Rowland och Michelle Williams joinade Beyoncé på scen, och tillsammans rev de av några av gruppens hitlåtar.
 
För er som vill se hela showen rekomenderar jag er att spana in videon härunder!
 
 
 - Linnéa x
 
PS. Om någon undrar så van Baltimore Ravens matchen.

Les Misérables

Kategori: Movieslikejagger

(Lay-Mee-zay-rahbl)
 
Geez, jag har ätit så många potatiskroketter att jag tror jag dör. Det är helt sjukt, jag känner mig som en fylld kalkon.
 
Men nog om min mage. Igår var jag på bio med mina kära föräldrar. Vi gjorde vårat premiärbesök på VIP-salongen. Damn, alltså vilket ljud och vilken bild! Plus att fåtöljerna var helt gudomliga. Om ni inte har varit där: GÅ DIT! Har ni varit där: GÅ DIT IGEN!
 
Anledningen till att VIP-salongen kom till. SF, why u so funny??
 
Filmen vi såg på var ingen mindre än Les Misérables. Storslaget! Det var definitivt en riktig biofilm! Jag kan förstå att den är nominerad till en Oscar för årets film. 
Jag kan bre på med superlativ i timtal, men jag tror ni förstår vad jag tyckte om filmen.
 

 
Les Mis handlar om Jean Valjean, som jagas av polismannen Javert för att han har rymmt från sin villkorliga frigivning.
 
 
 
Valjean bestämmer sig för att ta hand om dottern till en fabriksarbetare, och han måste nu se till att föra henne, Cosette, och sig själv, i säkerhet undan Javert.
 
 
Åren går och Cosette växer upp till en vacker ung dam, och en dag när hon är ute och går med sin far får hon se en ung man på andra sidan gatan, det är kärlek vid första ögonkastet. Den unge mannen, Marius, lyckas hitta Cosettes hem och de ger varandra sina kärleksförklaringar genom staketet.
 
 
För er som trodde att detta va slutet, Oh No! It's only the beginning. Nej, men det tillkommer vissa komplikationer; England; Revolutionen; Javert... Ja ni förstår.
Vill ni veta hur det slutar har ni kommit till fel blogg, för det tänker jag inte avslöja. Jag kan dock avslöja att jag kämpade mot tårarna större delen av filmen (bortsett från när jag fnissade åt tumblr-skämt som jag tidigare ej förstått).
 
 
Jag tror att denna film kommer ses som vår tids Sound of Music, den lämnar ingen oberörd.
 
- Linnéa xx
 
 
 
 

Videon från Brittiska Vogue

Kategori: Allmänt

 
You guys, jag säger bara ett ord - vårmodet.
Jag är ingen fashonista eller modeslav men jag som många andra "vanliga-dödliga" kan ju inte låta bli att ta en liten titt på vad som händer i modevärlden så här i smyg-vår-tider. Det är något visst med vårmode, det är som att... som att.. åååh jag vet inte! känslan kan inte nedskrivas. Eller rättare sagt den SKA inte nedskrivas den ska skrikas ut . Högt.  Ronja knows what I'm taking about.
 
I den här  videon från Vogue summerar det brittiska Vogue-teamet vårmodet 2013. Gillar nästan allt jag ser men framför allt - hörde jag svarta feminina siluetter, cut-out och Japanska geishor?! 
 
 
(Tips:  ZARA har hakat på det flesta av trenderna som snackas om i videon.)
 
 
_Sparkle

It's meme time!

Kategori: Allmänt

 
 
 
_Sparkle